Истражувања

Title Filter
Display #
# Article Title Hits
1 Индекси на активна транспарентност 243
2 Документ за јавни политики за честото поништување на тендерите 285
3 Бриф за јавни политики за користење на бази на податоци во борбата против корупцијата 303
4 Транспарентност, отчетност и интегритет во јавните набавки 359
5 Право или политика: Изборот на членови на управните и надзорните одбори во државните претпријатија 468
6 Индекс на активна транспарентност 2019 772
7 Policy paper: (Non)performance of the system for prevention of corruption in public procurements in Macedonia 1059
8 База на податоци: Сите автомобили на Владата и општините 1215
9 Active transparency index 2018 1902
10 Research of transparency, accountability and integrity of institutions in public procurements 1595
11 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 2254
12 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 2273
13 Индекс на активна транспарентност 2017 2197
14 Анализа на резултатите од истражувањето на финансиските трансфери од општините до невладините организации во 2016 година 2575
15 Index of active transparency 2016 2537
16 Monitoring of media reports on priority issues of public interest 3085
17 Research of current practices: Transparent local governance 3579
18 Research on the application of the right of free access to public information on the part of journalists 3781
19 Monitoring of the media reporting on corruption in Macedonia 2011 4014
20 Monitoring of the media reporting on corruption in Macedonia 2009 3964
21 Transparent local governance: Book of Practices and Recommendations 4113
22 Results of the survey of existing practices in municipalities in Eastern Macedonia 3990