Истражувања

Филтер по Наслови
Прикажи #
# Наслов на артиклот Кликови
1 Бриф за итните јавни набавки поврзани со заштита од коронавирусот COVID-19 број 1 332
2 Индекси на активна транспарентност 706
3 Документ за јавни политики за честото поништување на тендерите 597
4 Бриф за јавни политики за користење на бази на податоци во борбата против корупцијата 608
5 Транспарентност, отчетност и интегритет во јавните набавки 694
6 Право или политика: Изборот на членови на управните и надзорните одбори во државните претпријатија 776
7 Индекс на активна транспарентност 2019 1172
8 Документ за јавни политики: (Не)функционирањето на системот за спречување на корупцијата во јавните набавки во Македонија 1438
9 База на податоци: Сите автомобили на Владата и општините 1543
10 Индекс на активна транспарентност 2018 2303
11 Истражување на траспарентноста, отчетноста и интегритетот во јавните набавки на институциите 1920
12 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 2596
13 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 2585
14 Индекс на активна транспарентност 2017 2544
15 Анализа на резултатите од истражувањето на финансиските трансфери од општините до невладините организации во 2016 година 2920
16 Индекс на активна транспарентност 2016 2888
17 Мониторинг на известување на медиумите за теми од поширок општествен интерес 3465
18 Истражување на актуелните практики во општините: Транспарентно локално владеење 3951
19 Истражување за примената на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер од страна на новинарите 4105
20 Мониторинг на медиумското известување за корупција во Македонија 2011 4393
21 Мониторинг на медиумското известување за корупција во Македонија 2009 4302
22 Транспарентно локално владеење: Книга на практики и препораки 4442
23 Истражување на актуелните практики во општините од Источна Македонија 4333