Мониторинг на јавните набавки на локално ниво

Филтер по Наслови
Прикажи #
# Наслов на артиклот Кликови
1 Третина тендери со еден или ниту еден понудувач 104
2 Истражувањето на пазарот за техничките карактеристики на производите е невозможна мисија 626
3 На тендерите просечно има по 2,5 понудувачи, на е-аукциите учествуваат по 2 1340
4 Опаѓа и онака малата конкуренција кај локалните тендери 1222
5 Јавните набавки на општините во 2013 година од 2 до 276 евра по жител 1327
6 Јавните набавки на општините во 2013 година од 2 до 276 евра по жител 1101
7 Извештај од мониторинг на јавните набавки на локално ниво: Проценетата вредност на набавките – жежок костен за договорните органи 1380
8 Цените на тендерите – растечки проблем во јавните набавки 1677
9 Малите фирми сметаат дека задоцнетото плаќање, кратките рокови и условите за учество се главни проблеми во набавките на локално ниво 1676
10 Јавните набавки на општините – од 2 до 400 евра по жител 2045