seriale online filme online seriale online filme online seriale online filme online seriale online filme online filme porno
Печати

Корупција во јавните набавки

on .

Во бизнисот со јавни набавки, кој на државно и локално ниво се проценува на повеќе од една милијарда евра годишно, се кријат разработени шеми на корупција. Во тој маѓепсан круг на корупцијата, во премолчена коалиција меѓу дел од приватниот и јавниот сектор, државните пари се злоупотребуваат за остварување на лична корист така што бизнисите се даваат на фаворизирани фирми. Поради ваквата состојба којашто трае со години, дел од фирмите одлучуваат веќе да не учествуваат на тендерите за јавни набавки, претпоставувајќи дека зделката е однапред договорена, со што дополнително се нарушува конкуренцијата на пазарот.

Превземете го целиот извештај (PDF формат, 108 KB)