ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Exchange of experiences among investigative journalists from Macedonia and Romania (2008-2009)
Print
PDF

Exchange of experiences among investigative journalists from Macedonia and Romania (2008-2009)

on .

Decreasing the corruption: Exchange of experiences and best practices in investigative journalism among journalists from Macedonia and Romania

Through partnership with the Romanian Center for Investigative Journalism, 10 journalists from the most relevant national and local media from Macedonia were trained by leading trainers in investigative journalism from Romania, on advanced techniques in investigative journalism.

 

After the training, the journalists spent some time in Romanian media, where together with their colleagues from Romania, they worked on investigative stories, which were afterwards published in their media in Macedonia. The project resulted in forming a network of investigative journalists as part of the Center for Civil Communications. The project was financially supported by the program „ East - East“.