ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - USAID project for transparent governance (2009-2013)
Print
PDF

USAID project for transparent governance (2009-2013)

on .

The Project developed mechanisms for increasing transparency, accountability and responsibility of local government in Macedonia, encouraging greater participation of citizens and local business community in the decision-making process in local government and the exchange of best practices and experiences among municipalities in the country, and in the region. Project activities contributed in reducing the level of corruption in the local communities and in enhancing the trust of citizens and business representatives in local authorities.

The project worked directly with 13 municipalities from allover Macedonia. After weaknesses in current practices of these municipalities were detected through a in-depth research, a series of recommendations followed by training were put in place for municipalities to take specific measures to improve their transparency. The project has been implemented in partnership with NGO Info-center from Skopje and EHO from Stip, and financially was supported by USAID.