ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Мапирање на ризиците од корупција во јавните набавки во 8 општини од земјава
Печати
PDF

Мапирање на ризиците од корупција во јавните набавки во 8 општини од земјава

on .

Мрежа од девет невладини организации предводена од Центарот за граѓански комуникации направи проценка на ризиците од корупција во јавните набавки во осум општини од земјава: Битола, Кичево, Куманово, Неготино, Струмица, Тетово, Чаир и Штип. Истражувањата се фокусираа на јавните набавки спроведени од општините и од локалните јавни претпријатија. Истражувањата се спроведени врз основа на унифицирана методологија која се заснова на 18 индикатори и ги опфаќа сите фази во јавните набавки, овозможувајќи да се добие јасна слика за потенцијалните ризици од корупција на ниво на секоја институција. Кои се клучните проблеми и како тие да се надминат прочитајте во извештаите кои се изработени во рамките на пректот „Заштита од корупција“ што се спроведува со финансиска поддршка на Амбасадата на Кралството Холандија во Скопје.

Извештај Битола
| Извештај Кичево | Извештај Куманово | Извештај Неготино | Извештај Струмица | Извештај Тетово | Извештај Чаир | Извештај Штип |