ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Извештаи

Извештаи

Индекс на активна транспарентност

Title Filter
Display #
# Article Title Hits
1 Истражување на набавките на училиштата со парите на родителите на учениците 265
2 39 Извештај од мониторингот на јавните набавки (јануари-јуни 2023) 277
3 Годишен извештај за компаративна проценка на состојбата во јавните набавки во земјите од Западен Балкан 106
4 Застарени ГУП-ови, често менување ДУП-ови и голем број дивоградби 132
5 Истражување за степенот на здравствена заштита на жителите во 30-те здравствени центри во земјава 143
6 Истражување за капацитетите на итната медицинска помош 197
7 Трошки за здруженијата на граѓани во општинските буџети 222
8 Истражување на последиците од кризата во 2022 во Буџетот на РСМ 249
9 Истражување на последиците од кризата во 2022 во буџетите на општините 227
10 Мапирање на состојбата со објектите за спорт во општините 200
11 Index of Active Transparency 2023 414
12 38 Monitoring of public procurement report (January-December 2022) 305
13 Policy document with recommendations to encourage organization of “green” public procurements and prevent corruption in the process 717
14 Report from the monitoring and research of environment-related public procurements to detect corruption risks 727
15 Transparency and Accountability of State-owned enterprises 1033
16 Index of Rationality 19 810
17 Index of Rationality 18 760
18 Policy brief 701
19 Active Transparency Index 2022 893
20 Second semi-annual monitoring report on public procurements related to COVID-19 protection in 2021 763
21 First semi-annual monitoring report on public procurements related to COVID-19 protection in 2021 1300
22 Анализа на еднаквоста на испорачаните здравствени услуги во различните КОВИД-центри 1226
23 Shadow Report on Public Procurement in North Macedonia 2021 1350
24 Индекс на активна транспарентност 2021 година 2600
25 Financial Analysis of the Operation of the State/Public Enterprises 2015-2019 2083
26 Shadow Report on Public Procurement 2020 2267
27 Policy brief on emergency COVID-19 procurement 1900
28 Analysis of the Exercise of Free Access to Information Pursuant to the new Law on Free Access to Public Information 1884
29 Мапирање на ризиците од корупција во јавните набавки на претпријатијата во сопственост на Владата и на општините 2302
30 COVID-19 Related Emergency Procurement Monitoring Report North Macedonia 2293
31 Active Transparency Index 2020 3039
32 32 Report on Monitoring the Implementation of Public Procurement (January-June 2019) 3478
33 Transparency, Accountability and Integrity in Public Procurement 4148
34 Shadow Report on Public Procurement in Macedonia: Trapped between the old and the new 4009
35 Мониторинг на медиумското известување за корупција во Македонија 6182
36 Мерки за стеснување на просторот за корупција во јавните претпријатија и установи во Р. Македонија 6210
37 Мерки за стеснување на просторот за корупција во јавните набавки 6796
38 Мерки за стеснување на просторот за корупција во бесправното градење и урбанизмот 6662
39 Мерки за стеснување на просторот за корупција во образованието 6410
40 Мерки за стеснување на просторот за корупција во здравството 6189
41 Мерки за стеснување на просторот за корупција во јавната администрација 6112