ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Извештаи

Извештаи

Индекс на активна транспарентност

Филтер по Наслови
Прикажи #
# Наслов на артиклот Кликови
1 Истражување на набавките на училиштата со парите на родителите на учениците 265
2 39 Извештај од мониторингот на јавните набавки (јануари-јуни 2023) 277
3 Годишен извештај за компаративна проценка на состојбата во јавните набавки во земјите од Западен Балкан 106
4 Застарени ГУП-ови, често менување ДУП-ови и голем број дивоградби 132
5 Истражување за степенот на здравствена заштита на жителите во 30-те здравствени центри во земјава 143
6 Истражување за капацитетите на итната медицинска помош 197
7 Трошки за здруженијата на граѓани во општинските буџети 222
8 Истражување на последиците од кризата во 2022 во Буџетот на РСМ 249
9 Истражување на последиците од кризата во 2022 во буџетите на општините 227
10 Мапирање на состојбата со објектите за спорт во општините 200
11 Индекс на активна транспарентност 2023 414
12 38 Извештај од мониторингот на јавните набавки (јануари-декември 2022) 305
13 Документ со препораки за поттикнување на спроведувањето „зелени“ јавни набавки 717
14 Извештај од истражувањето на јавните набавки поврзани со заштитата на животната средина за детектирање на ризиците од корупција 727
15 Транспарентност и отчетност на претпријатијата во државна сопственост 2022 1033
16 Индекс на рационалност бр.19 810
17 Индекс на рационалност бр.18 760
18 Документ за јавни полики 701
19 Индекс на активна транспарентност 2022 година 893
20 Втор полугодишен извештај од мониторингот на јавните набавки за заштита од КОВИД-19 во 2021 година 763
21 Прв полугодишен извештај од мониторингот на јавните набавки за заштита од КОВИД-19 во 2021 година 1300
22 Анализа на еднаквоста на испорачаните здравствени услуги во различните КОВИД-центри 1226
23 Извештај во сенка за јавните набавки во Северна Македонија 2021 1350
24 Индекс на активна транспарентност 2021 година 2600
25 Финансиска анализа на работењето на државните претпријатија 2015-2019 година 2083
26 Извештај во сенка за јавните набавки 2020 2267
27 Документ за јавни политики за јавните набавки во време на корона 1900
28 Анализа на остварувањето на пристапот до информации според новиот Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер 1884
29 Мапирање на ризиците од корупција во јавните набавки на претпријатијата во сопственост на Владата и на општините 2302
30 Ад-хок мониторинг на јавните набавки поврзани со коронавирусот 2293
31 Индекс на активна транспарентност 2020 3039
32 32 Извештај од мониторингот на јавните набавки (јануари-јуни 2019) 3478
33 Транспарентност, отчетност и интегритет во јавните набавки 4148
34 Извештај во сенка за состојбите, проблемите и идните предизвици во спроведувањето на тендерите во Македонија 4009
35 Мониторинг на медиумското известување за корупција во Македонија 6182
36 Мерки за стеснување на просторот за корупција во јавните претпријатија и установи во Р. Македонија 6210
37 Мерки за стеснување на просторот за корупција во јавните набавки 6796
38 Мерки за стеснување на просторот за корупција во бесправното градење и урбанизмот 6662
39 Мерки за стеснување на просторот за корупција во образованието 6410
40 Мерки за стеснување на просторот за корупција во здравството 6189
41 Мерки за стеснување на просторот за корупција во јавната администрација 6112