ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Истражувања

Истражувања

Филтер по Наслови
Прикажи #
# Наслов на артиклот Кликови
1 Мапирање на состојбата со објектите за спорт во општините 81
2 Индекс на активна транспарентност 2023 208
3 Извештај од истражувањето на јавните набавки поврзани со заштитата на животната средина за детектирање на ризиците од корупција 349
4 Извештаи во сенка за работата на секторските работни групи за 2021 година 505
5 Споредбен извештај за проценка на системите за јавни набавки на земјите од Западен Балкан (EN) 464
6 Анализа на еднаквоста на испорачаните здравствени услуги во различните КОВИД-центри 845
7 Трошоци за новогодишни пакетчиња за 2022 година 1031
8 Зимско одржување на улици и патишта 2021-22 896
9 Мапирање на ризиците од корупција во јавните набавки 1135
10 Индекс на активна транспарентност 2021 година 1478
11 База на податоци: Концесии за минерални суровини за 2019 година 1432
12 Истражување и база на податоци на пресметаниот и наплатениот данок на имот на општините 2017-2019 1640
13 Истражување и база на податоци на трошоците за зимско одржување на патиштата за сезоната 2020/21 1508
14 Трошоци за новогодишно украсување и детски пакетчиња 2021 1630
15 Истражување на износите на паушалите на општинските советници 1722
16 Документ за јавни политики 1677
17 Мапирање на ризиците од корупција во јавните набавки на претпријатијата во сопственост на Владата и на општините 2216
18 Ад-хок мониторинг на јавните набавки поврзани со коронавирусот 1767
19 Бриф за итните јавни набавки поврзани со заштита од коронавирусот COVID-19 број 1 2342
20 Индекси на активна транспарентност 3162
21 Документ за јавни политики за честото поништување на тендерите 2800
22 Бриф за јавни политики за користење на бази на податоци во борбата против корупцијата 2712
23 Транспарентност, отчетност и интегритет во јавните набавки 2820
24 Право или политика: Изборот на членови на управните и надзорните одбори во државните претпријатија 2845
25 Индекс на активна транспарентност 2019 3873
26 Документ за јавни политики: (Не)функционирањето на системот за спречување на корупцијата во јавните набавки во Македонија 3589
27 База на податоци: Сите автомобили на Владата и општините 3662
28 Индекс на активна транспарентност 2018 4844
29 Истражување на траспарентноста, отчетноста и интегритетот во јавните набавки на институциите 4077
30 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 4670
31 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 4589
32 Индекс на активна транспарентност 2017 4719
33 Анализа на резултатите од истражувањето на финансиските трансфери од општините до невладините организации во 2016 година 5138
34 Индекс на активна транспарентност 2016 4975
35 Мониторинг на известување на медиумите за теми од поширок општествен интерес 5635
36 Транспарентно локално владеење - состојба, препораки и предизвици 5885
37 Истражување за примената на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер од страна на новинарите 6090
38 Мониторинг на медиумското известување за корупција во Македонија 2011 6744
39 Мониторинг на медиумското известување за корупција во Македонија 2009 6653
40 Транспарентно локално владеење: Книга на практики и препораки 6853
41 Истражување на актуелните практики во општините Штип, Струмица, Свети Николе и Виница 6290