ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Истражувања

Истражувања

Филтер по Наслови
Прикажи #
# Наслов на артиклот Кликови
1 Мапирање на состојбата со објектите за спорт во општините 135
2 Индекс на активна транспарентност 2023 271
3 Извештај од истражувањето на јавните набавки поврзани со заштитата на животната средина за детектирање на ризиците од корупција 389
4 Извештаи во сенка за работата на секторските работни групи за 2021 година 546
5 Споредбен извештај за проценка на системите за јавни набавки на земјите од Западен Балкан (EN) 513
6 Анализа на еднаквоста на испорачаните здравствени услуги во различните КОВИД-центри 885
7 Трошоци за новогодишни пакетчиња за 2022 година 1074
8 Зимско одржување на улици и патишта 2021-22 934
9 Мапирање на ризиците од корупција во јавните набавки 1174
10 Индекс на активна транспарентност 2021 година 1521
11 База на податоци: Концесии за минерални суровини за 2019 година 1474
12 Истражување и база на податоци на пресметаниот и наплатениот данок на имот на општините 2017-2019 1679
13 Истражување и база на податоци на трошоците за зимско одржување на патиштата за сезоната 2020/21 1546
14 Трошоци за новогодишно украсување и детски пакетчиња 2021 1665
15 Истражување на износите на паушалите на општинските советници 1780
16 Документ за јавни политики 1715
17 Мапирање на ризиците од корупција во јавните набавки на претпријатијата во сопственост на Владата и на општините 2281
18 Ад-хок мониторинг на јавните набавки поврзани со коронавирусот 1815
19 Бриф за итните јавни набавки поврзани со заштита од коронавирусот COVID-19 број 1 2378
20 Индекси на активна транспарентност 3196
21 Документ за јавни политики за честото поништување на тендерите 2841
22 Бриф за јавни политики за користење на бази на податоци во борбата против корупцијата 2759
23 Транспарентност, отчетност и интегритет во јавните набавки 2857
24 Право или политика: Изборот на членови на управните и надзорните одбори во државните претпријатија 2884
25 Индекс на активна транспарентност 2019 3913
26 Документ за јавни политики: (Не)функционирањето на системот за спречување на корупцијата во јавните набавки во Македонија 3638
27 База на податоци: Сите автомобили на Владата и општините 3705
28 Индекс на активна транспарентност 2018 4887
29 Истражување на траспарентноста, отчетноста и интегритетот во јавните набавки на институциите 4130
30 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 4704
31 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 4632
32 Индекс на активна транспарентност 2017 4765
33 Анализа на резултатите од истражувањето на финансиските трансфери од општините до невладините организации во 2016 година 5168
34 Индекс на активна транспарентност 2016 5020
35 Мониторинг на известување на медиумите за теми од поширок општествен интерес 5676
36 Транспарентно локално владеење - состојба, препораки и предизвици 5934
37 Истражување за примената на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер од страна на новинарите 6129
38 Мониторинг на медиумското известување за корупција во Македонија 2011 6789
39 Мониторинг на медиумското известување за корупција во Македонија 2009 6703
40 Транспарентно локално владеење: Книга на практики и препораки 6898
41 Истражување на актуелните практики во општините Штип, Струмица, Свети Николе и Виница 6328