Мониторинг на јавните набавки на локално ниво

Филтер по Наслови
Прикажи #
# Наслов на артиклот Кликови
1 Многу ниска конкуренција на локалните тендери 4106
2 Третина тендери со еден или ниту еден понудувач 4234
3 Истражувањето на пазарот за техничките карактеристики на производите е невозможна мисија 4499
4 На тендерите просечно има по 2,5 понудувачи, на е-аукциите учествуваат по 2 4953
5 Опаѓа и онака малата конкуренција кај локалните тендери 5073
6 Јавните набавки на општините во 2013 година од 2 до 276 евра по жител 4868
7 Јавните набавки на општините во 2013 година од 2 до 276 евра по жител 4034
8 Извештај од мониторинг на јавните набавки на локално ниво: Проценетата вредност на набавките – жежок костен за договорните органи 5233
9 Цените на тендерите – растечки проблем во јавните набавки 5242
10 Малите фирми сметаат дека задоцнетото плаќање, кратките рокови и условите за учество се главни проблеми во набавките на локално ниво 5151