ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/html/index.php:102) in /var/www/html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/html/index.php:102) in /var/www/html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/index.php:102) in /var/www/html/libraries/joomla/session/session.php on line 426
Center for Civil Communications - Implemented projects

Implemented projects

Print
PDF

Балкан тендер воч (2018-2022)

on .

There are no translations available.

Проектот го спроведуваат во партнерство: Фондацијата за отворено општество Србија (како водечка организација) и Фондот отворено општество Босна и Херцеговина, Косовската Фондација за отворено општество, Центарот за граѓански комуникации, Македонија и Мрежата за афирмација на НВО секторот-МАНС, Црна Гора. Проектот е финансиран од Европската Унија во рамките на програмата за „Консолидирање на тематски регионални мрежи на организации од граѓанското опшество“.

Print
PDF

Effects of the financial and energy crisis on policies and citizens (2023)

on .

Project's overall objective is a more efficient and rational use of budget funds by the Government and municipalities that respond to the citizens’ real needs. Specific objective is reduction of the negative effects on citizens’ lives caused by the impact of the financial and energy crisis on the budget expenditures of the state and municipalities.

Print
PDF

COVID-19 procurement in the spotlight (2021-2022)

on .

The project includes mapping the key corruption risks in COVID-19 related public tenders through in-depth monitoring of tenders and conducting public policy dialogue aimed at improving procurement process and narrowing the room for corruption. Two semi-annual monitoring reports (for January-June 2021 and July-December 2021) and an overview report for all COVID-19 related procurement for 2020-2021 along with an open database will be produced, and the dialogue for public policy will cover at least 50 institutions and will result in policy document and strong media pressure for improvement.