ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - News
Print
PDF

Defining measures for narrowing the corruption in public procurements

Domestic experts and representatives of the institutions and business community discussed the necessary measures that need to be taken in order to decrease the corruption in the public procurements area. The workshop was organized by the Centre for Civil Communications on 3 May this year, in the NGO Info centre. This was the first of six planned workshops that are part of the project that involves suggesting measures for narrowing the corruption in Macedonia.

Print
PDF

CCC recommends measures for narrowing the room for corruption in public procurements

The Center for Civil Communications defined several measures that need to be taken in order to narrow the room for corruption in the public procurements realm in Macedonia through a series of activities that were carried out from 2005 to 2007. The measures were sent to all relevant institutions in the country and they are expected to take them into consideration in terms of the generally expressed commitment for narrowing the corruption in Macedonia.

Apart from the public procurements, in the following period, CCC will suggest measures for narrowing the corruption in other most vulnerable sectors as well.