ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications
Print
PDF

Key risks from corruption in public procurements at local level and recommendations for overcoming them

on .

The goal of this document for public policies is to summarize the key risks from corruption and the recommendations for overcoming them that have been determined by monitoring the public procurements of municipality and local public companies which was conducted on the base of a unified methodology by 8 non-governmental organisations in 8 municipalities in the country: Bitola, Kichevo, Kumanovo, Negotino, Strumica, Tetovo, Chair and Shtip.

The separate reports with the key risks from corruption for each municipality and local public companies have already been published and are also available on the web page of the Center for Civil Communications https://www.ccc.org.mk/.

Print
PDF

Продолжен рокот за Повикот за истражувачки стории за новинари од локални медиуми до 5.3.2023 год.

on .

There are no translations available.

Скопје, 2 февруари 2023 година | Центарот за граѓански комуникации објавува повик за истражувачки стории во рамките на проектот „Заштита од корупција“ што се спроведува со финансиска поддршка од Амбасадата на Кралството Холандија во Република Северна Македонија.

Print
PDF

Research on the (non)application of green public procurement in North Macedonia

on .

Today, December 22, 2022, the Center for Civil Communications (CCC) published the Report of the research on public procurement related to environmental protection to detect the risks of corruption and the Document with recommendations to encourage implementation of "green" public procurement and prevent corruption in the process.

Key findings from the research include:

- There are almost no green or sustainable public procurements in the country, although the Law on Public Procurements enables and encourages them.

Print
PDF

Mapping the risks of corruption in public procurement in 8 municipalities in the country

on .

A network of nine non-governmental organizations led by the Center for Civil Communications made an assessment of the risks of corruption in public procurement in eight municipalities of the country: Bitola, Kichevo, Kumanovo, Negotino, Strumica, Tetovo, Chair and Shtip. The research focused on public procurement carried out by municipalities and local public enterprises. The research was conducted on the basis of a unified methodology that is based on 18 indicators and covers all stages of public procurement cycle, enabling a clear picture of the potential risks of corruption at the level of each institution. Key problems and how to overcome them can be found in the reports prepared within the framework of the project "Safeguards Against Corruption" which is implemented with the financial support of the Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Skopje.

Bitola Report | Kichevo Report | Kumanovo Report | Negotino Report | Strumica Report | Tetovo Report | Chair Report | Shtip Report |